Flirten met geld!

Ik had een coachgesprek met een hele lieve vrouw.  Loopt altijd rond met ideeën, helpt anderen waar ze kan, vergeet continue zichzelf naar voren te plaatsen en heeft niets met geld. Zegt ze.

Het gevolg? Ze moet iedere euro omdraaien, heeft ideeën voor anderen die daar vervolgens goed geld mee verdienen en kan zelden iets extra’s doen. Ik vroeg haar wat geld voor haar betekent en wat ze er mee heeft en heel stellig zei ze:  helemaal niets.

Door te flirten geef je aandacht, focus en energie en bloeit alles wat je energie geeft op. De vervolgvraag was: wat geef je energie?

Mijn vraag had iets in beweging gezet bij haar en 2 dagen later belde ze op en legde ze uit waar geld voor haar voor stond. Slechte herinneringen, verbroken relaties, leugens, oordelen en negativiteit.  In haar ogen niets positiefs. In de coaching kon ze mee met de gedachten dat dit alles, wel eens invloed zou kunnen hebben, op het ontbreken van geld in haar leven.

Om het negatieve om te draaien naar het positieve gaf ik haar mee dat ze drie stappen kan maken:

1.       Durven vragen

2.       Vertrouwen

3.       Beleven en ervaren

Je vraagt elk moment van de dag in je gedachten. Je geeft er energie aan en waar je energie aan geeft trek je aan, bloeit op. Hiermee trek je dus ook aan wat je niet wilt want je hebt er gedachten over. Je kunt denken aan je geldzorgen of je kunt gedachten hebben over overvloed aan geld. Als je tennist, kun je denken: de bal mag niet tegen het net of: de bal moet over het net!

Daarna komt vertrouwen. Onvoorwaardelijk vertrouwen hebben in dat je dingen op je pad krijgt die goed voor je zijn of waar je iets te leren hebt. Niet geloven in toeval maar in dat alles op je pad komt met een reden.

En dan komt de ervaring. Pas als je werkelijk onbevangen en oordeelloos kunt zijn dan ga je beleven en ervaren. Dan zie je dat mensen anders op je reageren, dat de energie die je geeft ook de energie is die je terug krijgt. Je ervaart dat er je meer  ‘toe valt’. Nodig positiviteit uit in je leven en kijk wat er gebeurt. Lastig? Je hoeft het niet alleen te doen!